Matstolar

När man ska köpa ett matbord till sitt kök, så är det bra att tänka över vilka matstolar man ska införskaffa till bordet. Många affärer ser därmed till att du får ett matbord tillsammans med ett par matstolar, beroende på hur många du vill ha, i ett och samma pris. Det går givetvis också att separera dessa olika produkter och välja att köpa ett matbord i vit färg och se till att köpa till gråa eller svarta stolar. Här presenterar vi ett urval utav olika matstolar.

SHELLO matstol
En väldigt enkel men stilfull stol får du i Shello. Sitsen är i slitstark plats som enkelt går att torka av, samt med en mjuk dyna som ökar komforten. Benen i ek bryter av och ger en skandinavisk känsla till designen, vilket gör att den passar in i de flesta hemmen. Shello finns att få i en mängd olika utföranden där du kan byta ut såväl färgen på sitsen som vilken typ utav ben du vill ha. På så sätt kan du få till en stol som passar din inredning i övrigt samt ihop med ditt matbord.

>> Köp SHELLO hos Furniturebox

DELTA matstol
Från danska designerhuset Dan Form kommer denna klassiska stol som ger hög stil till din matplats. Den rundade ramen är tillverkad i lackad metall och sitsen är i flätad rotting vilket ökar på komforten ytterligare. Stolen säljs i pack om två och går att få i flera olika färger, där du mycket väl kan blanda olika kulörer kring ett och samma middagsbord. Stolen finns även som barstol om så önskas.

>> Köp DELTA hos Confident Living

KUNGÄLV matstol
Klädda matstolar ger ett ombonat intryck och är även en möbel som man gärna sitter vid länge. Modellen Kungälv har dekorativa knappar på ryggstödet som är klätt i ett stilrent grått tyg. Benen är i vitlackerat trä, vilket gör att stolen passar mycket bra in i en matgrupp som i övrigt är vit. Stolen går att köpa styckvis eller i par om 2, 4 eller 6 stycken, vilket gör köpet något billigare. Finns även med sits i svart läder.

>> Köp KUNGÄLV hos Furniturebox

Det finns inga begränsningar utan mer vad man själv är intresserad av att ha i sitt kök. Därför kan man också köpa till ett matbord som man enbart har tänkt att ha i vardagsrummet och använda detta vid speciella tillfällen.

Som med allt annat på marknaden så finns det rätt många olika typer av matstolar som går att använda. Det enda som sätter begränsning för en själv vilka typer av matstolar som man väljer är vad man är mest sugen på att ha i sitt hem. Ska det vara som så att man vill att det ska matcha resten av heminredningen eller vill man ha matstolar som sticker ut lite? Det är bara en själv som kan avgöra detta.

Det finns några saker som är bra att tänka på när man ska köpa matstolar och det är att de först och främst behöver vara bekväma att sitta på. Sedan är det bra att det är i en bra höjd till matbordet så man inte sitter för långt eller högt upp. Det allra sista är att det ska vara bra att kunna ha matstolarna länge, så kvaliteten och materialet är ett av de bästa.