Lounge stol

Stolar finns i så många olika varianter att det kan vara svårt att veta vad man ska ha. En typ av stol som verkligen är på modet nu är loungestolen. En loungestol är ofta lite rejälare än en vanlig matstol och kan vara formad med svängd rygg så att man känner det vara lite mer ombonat när man sitter i den. De är ofta relativt djupa, lite som ett mellanting mellan en fåtölj och en stol. Här presenterar vi ett urval utav olika loungestolar.

LOLLY loungestol
Den retroinspirerade loungestolen Lolly är utav en mindre modell och passar därför att ha ståendes för sig själv såväl som kring matbordet. Stolens sits och armstöd är klätt i ett slitstark tyg som finns att få i flera olika färger. Underredet och benen är i sin tur tillverkade i trä, vilket bryter av den dova och något strikta stilen. Stolens sits har en stoppad dyna som gör det komfortablare att sitta långa stunder vid middagsbjudningar eller liknande tillfällen.

>> Köp LOLLY hos Furniturebox

STAMFORD loungestol
Den här pampiga loungestolen kan mycket väl ersätta den vanliga fåtöljen i vardagsrummet och kan såväl stoltsera på egen hand som i par. Stolens sits, rygg- och armstöd är ordentligt stoppade och ger en mycket bekväm sittmöbel. Klädda knappar på ryggen ger en extra detalj. Trots att stolen är ganska stor kan den mycket väl användas på änden vid ditt matbord.

>> Köp STAMFORD hos Confident Living

Loungestolar finns i en mängd olika varianter och material. Detta är den typ av stolar man ofta kan se i entrén till olika hotell; sittgrupper med sköna stolar och något bord, där man kan slå sig ner i väntan på en taxi, kanske ta ett glas vin eller bara vila sina fötter. Lika vanlig är denna typ av möbler på t.ex. en advokatbyrå eller olika kontor. Samtidigt finns det mindre modeller som passar utmärkt kring matbordet.

Det fina är att idag är loungestolen något som alla kan köpa och ha hemma i det egna vardagsrummet. De finns i olika prisklasser och av olika material. Något som är mycket trendigt nu är möbler i konstrotting. De är hållbara, behöver inte hållas efter speciellt mycket och kan ofta placeras både inomhus och utomhus. Har man dem utomhus på sommaren får man förstås inte glömma bort att ta in dynorna under natten så de inte blir fuktiga.

Har du aldrig haft en loungestol, prova! Du kommer inte att bli besviken då själva vitsen med dessa stolar just är att de ska vara sköna och kännas lite lyxigare än vanliga stolar.