Karmstol

Karmstolen förekommer i någon form i de flesta svenska hus och det som är speciellt för just karmstolen är de karaktäristiska armstöden. De ger stolen pondus, trygghet och framför allt extra komfort och stöd. Här presenterar vi ett urval utav olika karmstolar som finns på marknaden.

JOY karmstol
Karmstolen ifrån möbelserien Joy är en väldigt modern typ utav karmstol som passar in såväl kring matbordet som för sig självt. Stommen är i mässing-pläterad metall, som inte bara ger en stabil möbel utan även trendig detalj till ditt hem. Sitsen är klädd i svart konstläder och finns även i en modell med svart stomme och sits i brunt eller svart läder. Finns även som en modell men lutat ryggstöd och sits för ökad komfort i tv-hörnan.

>> Köp JOY hos Furniturebox

PERSTORP karmstol
Den retroinspirerade karmstolen Perstorp ifrån RGE har en mycket klassisk design som ändå sticker ut ifrån mängden. Företagets ledord ”Function meets form” är någonting som verkligen genomsysrar möbeln och dess rundade utformning. Stommen är tillverkad i betsad ask och den stoppade sitsen är klädd i grått konstläder. Stolen säljs i pack om två vilket ger en möbel med en bra prissättning.

>> Köp PERSTORP hos Confident Living

Karmstolar finns som sagt i flera olika utformningar, prisklasser och material. Det finns exempelvis karmstolar med eller utan dyna och det finns karmstolar med hög eller låg rygg samt korta eller långa ben. Allt efter tycke och smak. De förekommer i material som bland annat plast, trä, rotting, tyg, skinn och aluminium för att bara nämna några.

Speciellt för karmstolarna är också att de passar i en mängd olika miljöer såväl privata som offentliga. De passar exempelvis utmärkt runt matsalsbordet vid middagsbjudningen, på altanen eller i trädgårdsgruppen. Barnkammaren är ett annat populärt användningsområde för denna stolstyp. Karmstolarna är också vanliga i offentliga miljöer som exempelvis i väntrummet hos tandläkaren, i biblioteket, på ålderdomshem, i kontorsmiljöer som en viktig del i olika former av mötes- och konferensrum.

Det man kan tänka på när man köper karmstolar är framförallt var man ska ha dem så att man får en stol som man verkligen använder och som passar in i rummet. Karmstolen är lättmöblerad då den är både snygg och bekväm samt ofta förekommande som en del av en detaljerad designgrupp.