Barstolar

Barstolen är en möbel som allt fler väljer att plocka in i sitt hem. Förutom att den ger dig en bra plats att sitta på så kan den fungera på platser där en vanlig stol ger en för låg sitthöjd, till exempel vid en högre bänk i köket. Här presenterar vi ett urval utav barstolar som finns på marknaden idag.

TRENTO barstol
En lite annorlunda variant utav barstol är precis var Trento är. Stolen är tillverkad i plåt vilket gör att den står emot en hel del och på så vis kan användas såväl inomhus som utomhus. Den utgående formen på benen gör att du kan stapla flera stolar på varandra och på så sätt spara utrymme när dem inte används. En mycket bra extrastol att ha stående till exempel i köket eller på altan även om man inte har ett högre bord. Säljs i pack om fyra.

>> Köp TRENTO hos Confident Living

DANBY barstol
En något mer klassisk modell utav barstol får du i Danby. Det ikoniska metallbenet med rundad fot, ett ordentligt stöd för dina fötter och en sits som går att höja och sänka efter behov är bara några utav stolens mycket typiska inslag. Den svarta sitsen är utformad med ett mindre men mycket komfortabelt ryggstöd som är rundat efter din kropp. Stolen säljs i förpackning om två och finns även att få med vitt konstläder.

>> Köp DANBY hos Furniturebox

Oftast brukar barstolar användas i de sammanhang när man har bestämt sig för att ha höga bord i sitt kök eller i vardagsrummet. När man väl sätter sig på en barstol så märker man snabbt att man sitter rätt högt upp, det kan vara mysigt och påminna mycket om en pub där man har bestämt sig för att sitta ner och dricka en lördagskväll. Då kan man ställa sig den frågan, vad är det egentligen som är så speciellt med dessa typer av stolar? Det har blivit alltmer populärt att införskaffa sig barstolar till ens kök som man har byggt i huset och som man har längst med det fristående bordet mitt i ens kök.

Idag finns det många olika typer av barstolar som man kan välja mellan. Det kan vara allt från att det finns i olika färger, barstolar som har ryggstöd eller de som inte har. Det kan vara helt enkelt olika höjder på barstolarna som man väljer, sedan kan det finnas ett par barstolar som kan finnas i olika färger och på så sätt kan man matcha ens egen heminredning.

Några saker finns det att tänka på när man ska införskaffa sig barstolar, och det är att det är bra att se till att köpa de barstolar som matchar till det bordet man ska ha dem vid. Är dem för låga och inte går att höja, så kommer det bli jobbigt att ha dem vid matbordet och de kommer inte riktigt uppfylla sin funktion. Se till att bestämma dig i god tid innan hur många barstolar som du efterfrågar, så man inte köper allt för få eller för många barstolar i onödan.