Positionsstol

Positionsstolar är stolar som du kan reglera ryggstödet på. Oftast gör man detta med hjälp av armstöden som man lyfter upp och hakar ner i olika lägen. Har du en uteplats så är denna modell av stol perfekt, då du kan sitta rakt om du ska äta maten ifrån grillen, men även ligga ner om du vill bättra på solbrännan.

Positionsstolen är en stol som de flesta människor antingen äger eller har stött på ett antal gånger i sitt liv. Det är en populär och smidig stol som är lätthanterlig och flexibel. Positionsstolen finns i många olika utföranden och material men det som är speciellt med själva stolen är att det finns olika ställbara lägen i den höga ryggdelen som regleras via armstöden. Stolen kan med fördel användas vid exempelvis måltider då man önskar sitta upprätt. Vill man senare utnyttja solen på balkongen eller i trädgården så kan samma stol ändra läge till halvsittande position. För den som önskar en skön stol vid poolen passar positionsstolen även här.

Utbudet av positionsstolar är stort och det finns mycket att välja bland. För den som letar efter en lättburen stol att ta med till stranden passar kanske en stol i underhållsfritt material som exempelvis aluminium eller textil. Om stolen ska användas enbart för utomhusbruk kan en positionsstol av plast vara ett både ekonomiskt och användbart alternativ. Materialet är vind och vattentåligt och mycket slitstarkt. Stolarna finns även i materialen trä och rotting. Konstrotting är också ett tåligt material som klarar väder och vind. Liksom plast är det lätt att torka av.

Positionsstolen har många fördelar men den bästa av dem alla är att de flesta positionsstolar är hopfällbara. De kan då lätt ställas undan, flyttas omkring vid behov och förvaras där det passar bäst för tillfället. Det finns varianter i alla möjliga prisklasser allt från enklare budgetalternativ till exklusiva modeller med steglös rygg och pumphandtag.