Lounge stol

Stolar finns i så många olika varianter att det kan vara svårt att veta vad man ska ha. En typ av stol som verkligen är på modet nu är loungestolen. Detta är en typ av stol som tar lite mer plats än en vanlig pinnstol men som är garanterat mycket skönare och coolare. En loungestol är ofta lite rejälare och kan vara formad med svängd rygg så att man känner det vara lite mer ombonat när man sitter i den. De är ofta relativt djupa, lite som ett mellanting mellan en fåtölj och en stol.

Detta är den typ av stolar man ofta kan se i entrén till olika hotell; sittgrupper med sköna stolar och något bord, där man kan slå sig ner i väntan på en taxi, kanske ta ett glas vin eller bara vila sina fötter. Lika vanlig är denna typ av möbler på t.ex. en advokatbyrå eller olika kontor.

Det fina är att idag är loungestolen något som alla kan köpa och ha hemma i det egna vardagsrummet. De finns i olika prisklasser och av olika material. Något som är mycket trendigt nu är möbler i konstrotting. De är hållbara, behöver inte hållas efter speciellt mycket och kan ofta placeras både inomhus och utomhus. Har man dem utomhus på sommaren får man förstås inte glömma bort att ta in dynorna under natten så de inte blir fuktiga.

Har du aldrig haft en loungestol, prova! Du kommer inte att bli besviken då själva vitsen med dessa stolar just är att de ska vara sköna och kännas lite lyxigare än vanliga stolar.