Kontorsstolar

När du arbetar är det viktigt att sitte bekvämt för att inte tappa fokus eller bli trött. En bekväm kontorsstol kan ge dig en bekvämare arbetsvardag och har ofta flera olika reglage som gör att du själv kan anpassa stolen efter dina egna behov. De flesta kontorsstolar har nackstöd och armstöd vilket ger ergonomiskt positiva inslag. Dessa små komponenter kan i längden vara mycket värda pengarna, då du kan slippa rygg- och nackproblem.

Kontorsstolar finns, som alla andra stolar, i många olika prisklasser. Det man ska tänka på är att om man bara ska ha något enkelt att sitta i ett par år, räcker det oftast med en budget på ett par tusenlappar.

Kanske vill man skaffa en kontorsstol som håller i många år framåt i tiden? Svaret på den frågan vet man bara själv. Men om fokus ligger på att man vill ha en stol som håller i 10-20 år framåt i tiden så får man räkna med en kostnad på uppåt 10000 kr plus moms. Viktigt att tänka på är också att man trivs med stolen, då man ska spenderas många timmar i den, och att den passar in rent stilmässigt. Värt att tänka på är att vissa delar kan behövas bytas ut i framtiden och då är det viktigt med aktörer som är pålitliga och kan ordna snabba leveranstider.

Nack- och armstöd är mycket viktiga vid val av kontorsstol. Se till att nackstödet är enkelt och lätt att justera upp och ner så att nackstödet kommer nära huvudet. Då kan man enkelt ta en välbehövlig vila när tillfälle ges. Armstödet är också mycket viktigt. Köp en stol där man kan vinkla armstödet i alla lägen, d.v.s. det man brukar kalla 3D.

För att använda stolen rätt ska man sitta rakt i stolen och se till att man inte har en sits som är för lång. Det sitter ytliga blodkärl vid knävecken. Man ska också ha ett bra stöd av ett ryggstöd när man arbetar vid ett bord.