Karmstol

De flesta människor har många olika typer av stolar i sina hem som passar specifika situationer och behov. Karmstolen förekommer i någon form i de flesta svenska hus och det som är speciellt för just karmstolen är de karaktäristiska armstöden. De ger stolen pondus, trygghet och framför allt extra komfort och stöd. Karmstolar är mycket populära bland äldre personer av den anledningen att de ger extra trygghet och att man inte kan trilla ur dem.

Dessa finns i flera olika utformningar, prisklasser och material. Det finns exempelvis karmstolar med eller utan dyna och det finns karmstolar med hög eller låg rygg samt korta eller långa ben. Allt efter tycke och smak. De förekommer i material som bland annat plast, trä, rotting, tyg, skinn och aluminium för att bara nämna några.

Speciellt för karmstolarna är också att de passar i en mängd olika miljöer såväl privata som offentliga. De passar exempelvis utmärkt runt matsalsbordet vid middagsbjudningen, på altanen eller i trädgårdsgruppen. Barnkammaren är ett annat populärt användningsområde för denna stolstyp. Karmstolarna är också vanliga i offentliga miljöer som exempelvis i väntrummet hos tandläkaren, i biblioteket, på ålderdomshem, i kontorsmiljöer som en viktig del i olika former av mötes- och konferensrum.

Det man kan tänka på när man köper karmstolar är framförallt var man ska ha dem så att man får en stol som man verkligen använder och som passar in i rummet. Karmstolen är lättmöblerad då den är både snygg och bekväm samt ofta förekommande som en del av en detaljerad designgrupp.